pondělí 17. února 2014

Jen tak na nákup

Pohodový nákup

Často sním o nákupu bez spěchu. Představuji si pomalu kráčející dámu širokým bulvárem s velkou nákupní taškou sladěnou se zbytkem outfitu.
Staví se v masně, pozdraví se se známým řezníkem, který jí nakrájí popřípadě namele přesně ten kousek masa, co si ukáže. Ve voňavém pekařství vybere ještě teplý a křupavý chleba. V zelenině prohodí ze známosti pár zdvořilých frází se zelinářem. A nezapomene koupit květiny na nedělní stůl.

A teď realita, uřícená a upachtěná žena vede souboj s nákupním vozíkem uprostřed přecpaného supermarketu, kde neopoměli prodejci nacpat přímo doprostřed cesty regál se zbožím "v akci". Jakoby si lidé nestačili překážet vzájemně. Běžíte sprint při pohledu na poslední bochník chleba a doufáte, že vás ta důchodkyně co ho viděla první nepraští kabelkou. Ani na svou kabelku si neodvážíte zapomenout a neustále, až paranoidně kontrolujete, zda vám z ní někdo nevykouzlil mobil, nebo peněženku. Po nekonečně dlouhé frontě ke kase se konečně dostanete na řadu. A pak opět v hektickém tempu balíte nákup, protože se už na vás žene nákup další strhané ženy. 

Umíte si asi představit, jak jsou v takové situaci na sebe lidi milí a usměvaví. Každý někam spěchá, vyzvednout dítě z kroužku, vařit večeři, nebo prostě proto :)

Tak se zhluboka nadechněme, dobojujme, alespoň se pokusme o úsměv a jednou za měsíc si dopřejme malý elegantní nákup.

Už se moc těším na jaro, a tak vás moje nabídka outfitů moc nezahřeje. Zkusme být alespoň chviličku ještě rozumné a oblékejme se tepleji. Ale těšit se můžeme už teď.
Nápady pro jarní typ:

Bonprix 499,- Kč

Pletené šaty jsou tím pravým příkladem tvrzení, že v jednoduchosti je krása. Jsou pohodlné, hřejivé a podtrhnou přirozenou ženskou siluetu. Jednou jsem z úst velmi moudrého muže zaslechla trefnou definici tohoto pozoruhodného kousku oblečení: "To je zajímavý, jak něco beztvarý a pletený může být na ženský tak sexy". A pán měl pravdu. Vyberte si nějaké jednoduché v základní barvě. Pak budou skutečně variabilní. Často se k nim uchyluji ve chvílích nouze, po půlhodinovém marném zírání do šatníku a ještě mě nezklamaly.
Pro jarní typ jsem vybrala barvu ecru, což by měla být teplejší bílá. Obrázku to bohužel moc neodpovídá, tak prosím zapojte trochu fantazie :)








Třikrát sláva barevný punčocháčům. Trávově zelená je přesně to, co by nám mohlo pomoci navodit jarní atmosféru. Jestli nesnášíte zelenou a vím, že takových lidí je hodně, tak nezoufejte a jako jarní typ sáhněte třeba po modrozeleném kříženci nazývaném mint, a nebo třeba po meruňkové.
Nebojte se barevných punčocháčů! Jestli nemáte zrovna výstavní nožky, zvolte punčocháče ve studeném odstínu bez ohledu na váš barevný typ. Pokud jste teplý typ, pak se vyhněte studeným barvám především u obličeje. Punčocháče volte raději bez vzoru, ty jsou trošičku vyšší dívčí, a bez lesku.







Bonprix 149,-Kč

Je jedno, jestli zvolíte boty na podpatku, nebo bez. Hlavně vám ty boty musí být pohodlné. S puchýři si pohodovou procházku neužijete. Věřte tomu nebo ne, ale sexy na vysokých podpatcích nebudete, když vás budou botičky dřít. Na tomto světě skutečně existuje pár pohodlných bot na podpatku. Já osobně jedny vlastním. Jsou to černé kožené lodičky a trvalo nám tři roky než jsme se spřátelily. O to pevnější pouto mezi námi vzniklo. Ale první roky byly bolestivé. Možná taky nějaké takové máte doma a ještě o nich nevíte. Zkuste jim dát šanci :)
Pozor! Kvalitní puchýř vyrobíte i v nenápadných balerínách.



Stoklasa 288.27,- Kč
Netuším jakým způsobem u Stoklasy zaokrouhlují, proto uvádím přesnou cenu, jakou mají v eshopu. Jen mohu dodat , že u většiny jejich výrobků je cena za kus menší, když objednáte kusů víc. Tak se zkuste domluvit třeba s kamarádkou :)
 No, konečně jsme se dopracovaly k tomu hlavnímu. Do čeho ten nákup dát. Zažíváme obrovský comeback plátěných tašek a síťovek. Nemám obavy, že byste si neměly z čeho vybrat. Zde zmíněná varianta je hlavně pro milovnice přírodního stylu.
Tedy mě :D




Stoklasa 85.72,- Kč

S cenou jsme na tom v tomto případě stejně jako u tašky výše.
Pásečky obecně jsou krásný detail, který dokáže z neforemného pytle udělat hezké šatičky. Uvažte si ho navolno do pasu a ukažte, jak máte tvarovanou postavu. A jestli jste chyběly, když se stála fronta na pas, tak si pásek uvažte pod prsa (tím pasem jsem samozřejmě nemyslela doklad na cestování).



  http://www.fler.cz/ prodejce JIJI 199,- Kč

Přidejte na krk něco veselého a přitom podpořte talentovaného člověka.
Nákup na Fleru je jedinečná příležitost, jak koupit něco originálního, často i na zakázku za rozumnou cenou. Navíc Fler ohlídá, aby jste vy i umělec byli spokojení a obchod proběhl v pořádku. Vřele doporučuji všem, kdo se bojí internetového obchodu. Tady se bát nemusíte.





Essence 170 beijos de brazil (kolem 39,- Kč)

Všechny základní řady laků od essence se pohybují kolem čtyřiceti korun. Seženete je například v drogeriích Rossmann a DM. Mně osobně vyhovují hlavně kvůli širokému štetečku. Tak zvládnu nalakovat téměř všechny nehty na jeden tah :) Výdrž není nějak závratná, ale mně vydrží lak maximálně jeden den. Nenávidím uklízení v gumových rukavicích a služku nemáme.
Nebojte se oživit a doladit celkový look veselým lakem. Hezký bude i na krátkých nehtech.









Nápady pro letní typ:


Bonprix 499,- Kč


Tyto pletené šatičky vypadají hlavně ležérně, ale uvidíte samy, že z nich dokážeme udělat vcelku romantickou záležitost.
Šedá je dobrý stavební materiál pro světlé chladné typy, na Sněhurkách je vyloženě něžná.
Poznámka pro maniačky jako jsem já (čtenářky padesáti odstínů) :
Anastázii Steelovou si představuji jako typickou Sněhurku a jak jí pan Grey (šedý) slušel.
No, to byl takový slabší překladatelský bonmotík :)









http://www.e-puncochace.cz 85,- Kč

 Viva la lila, aneb sláva fialové.
 Ve studeném odstínu fialové budete mít nožky jako ze žurnálu. Vůbec neváhejte koupit si je například u Vietnamců. Co si budeme povídat, ona ta kvalita není zas tak rozdílná s běžnými řetězci. Potíž bývá spíše ve velikosti, protože u Vietnamců jde veškeré číslování stranou. Zkoušejte a nebo kupujte od oka věci, co si zkusit nemůžete. Zato cena bývá daleko příznivější, i když už to taky není tak slavné. Ale nejsme žádní Onassisové :) drahé a kvalitní kupujte základní kusy, které vám vydrží roky. Trendy pořizujte ve slevách, u Vietnamců a prostě levně.







Bonprix 399,- Kč

Těžko říct, jestli rovna tyhle lodičky patří k oněm několika magickým pohodlným. Sto lidí, sto nohou (vlastně dvě stě:) ). Nezbývá než vyzkoušet.
Pokud je na vás světle růžová moc sladká zkuste bleděmodrou, světle šedou, nebo černou klasiku. Mějte však na paměti, aby se barva v celkovém looku alespoň jednou zopakovala. Nebo je prodejte jako solitér. Oblečte se celá do jedné barvy a boty nechte zazářit jako hvězdu vašeho outfitu.








Stolkasa 212.43,- Kč
Přesně taková taška vám poskytne možnost nesčetných kombinací. Nejen, že má jaro evokující květinový vzor, ale je barevná a to tak, že hodně. Můžete si k ní vzít růžovou, žlutou, červenou, zelenou, bleděmodrou a šedomodrou.
Dokáže sjednotit jinak barevně nesourodý celek a povýšit ho na něco víc. Skvěle vynikne s klasickou džínovinou. Třeba s džínovými šatičkami se teď roztrhl pytel. Tak se jimi vyzbrojte na teplejší dny. Letos s nimi určitě neprohloupíte.
Cena je opět přímo z eshopu viz výše ve článku.









Stoklasa 67.83,- Kč

Na mnou vybraných šatech je přesně definováno kam pásek patří a doslova k tomu vybízejí. Zasloužily by si i výraznější barvu, ale záleží na celkovém doladění.








http://www.fler.cz/ prodejce weru.n šije 166,- Kč


Romantické látkové korále prozáří otevřený dekolt. Tyhle vypadají sice sladce, ale s volbou jiného designu i látkové korále můžou být třeba rockové.














Essence
174 purple sugar (kolem 39,- Kč)

Další lak od mé oblíbení Essence. Pokud vám nebude vyhovovat, doporučuji ještě zalovit ve vodách značky Colorama od Maybelline. Cenově se pohybují do sto korun a mají neuvěřitelný výběr odstínů. Navíc se stále bavíme o lacích dostupných v našich drogériích.
















Nápady pro podzimní typ:

Bonprix
599,- Kč



Tady se brouzdáme v decentnějších vodách. Ale nebojte se odvážnějších modelů. Berte prosím můj výběr jen jako ukázku variant. Vždy se řiďte vlastním rozumem a hlavně pocity. Ale dopřejte si tu možnost zkusit něco nového. Jen tak si můžete správě zvolit vlastní styl. Klidně si zkoušejte věci v obchodě a nic nekupujte, jen mapujte území, zjišťujte své hranice. A že se bojíte dotěrných prodavaček, které vám neustále něco nutí, nebo vás stopují, jako by jste si chtěla v kabelce odnést celý obchod. Vykašlete se na ně. Nikdo vás nemůže donutit si koupit něco, co nechcete, pokud s tím nebudete souhlasit. Přístup do vaší peněženky přece prodejce nemá. A pokud nic opravdu neukradnete, tak se nemáte čeho bát. Máte-li ochranku stále "za zadkem" podívejte se ji zpříma do očí a vydržte dokud neuhne pohledem. Garantuji vám, že máte pokoj.



http://www.e-puncochace.cz 85,- Kč

Najedou už tak decentní nejsme, co?
Ono opravdu na každém detailu záleží. Tady přikládám varování. Teplá světlá barva přidá nohám na objemu. Máte chlapeckou postavu? Tak neváhejte ani vteřinu.



















Bonprix
499,- Kč

Tak tohle je vyloženě nostalgie. Lodičky, které voní prvorepublikově. Působí poctivě, solidně, stabilně.
















Stoklasa
464,64,- Kč


Nechť se každý nákup s touto taškou stane  "procházkou růžovým sadem".
Tahle taška něco vydrží, můžete s ní skočit třeba pro mléko :)









http://www.fler.cz/ prodejce Hoopoe 777,- Kč





Trochu hippiesácký pásek dokáže rozzářit den. Klidně zvolte něco prostšího v elegantním stylu. U mne kytičky prostě vedou, asi to má něco společného s mojí momentální (nebo mentální :)) posedlostí jarem.







http://www.fler.cz/ prodejce Laponka 66,- Kč



Veselé korálky jde také nemotat na ruku jako náramek.











Essence
137 wanna be your sunshine ( kolem 39,- Kč)




Co dodat. Snad jen: "Slunce v duši."
Přísahám všem čtenářům, že se vyhýbám  drogám :)
Takovýhle lak dobře využijete i k retro stylu. Nebo ho můžete používat jen jako doplňkový. Například jím udělat puntíčky na tmavomodrém podkladu k tmavomodrým šatům a hned budete trošičku pin up. Pojmenujte si svůj styl jak chcete, ale hlavně volte tak, aby jste v něm dokázaly žít a pracovat.












Nápady pro Sněhurku:

Bonprix 349,- Kč

Neděste se vodorovných proužků. Ne každý vodorovný pruh rozšiřuje. Tyhle dokonce zeštíhlují. Ztmavují oblast pasu a tím jí zužují.
Pozor! Stejně tak platí, že ne každý svislý proužek zeštíhluje. Pokud máte krátké nohy a dlouhý trup, pak si vezměte kalhoty s výrazným svislým pruhem a vše bude jak má být. Jste-li souměrná, buďte s proužkem opatrná. Velmi snadno si můžete nelichotivě zkrátit trup. Když si něco zkoušíte, tak zapomeňte na všechny poučky a chvíli se na sebe prostě dívejte. Oprostěte se o toho, že tohle vám má udělat s postavou tohle, a tamto zase tohle. Každý kus oblečení má tisíce variant. Jestli právě vám bude slušet závisí na střihu, barvě, materiálu, vzoru, velikosti, ročním období, vašem věku. Neexistuje poučka, co by seděla na všechny a všechno. Doporučuji za každou cenu myslet vlastní hlavou :)



http://www.e-puncochace.cz 150,- Kč

A už je to tu zase. Proužek. Tenhle není výrazný. Je sice široký, ale je takzvaně tón v tónu. Zde se tedy žádné zkreslení a deformace nekoná. Vybrala jsem opět variantu pro štíhlonohé. My s oblými lýtky a stehýnky sáhneme raději po šedomodrých punčoškách.












Bonprix 499,- Kč

Botičky na klínku často bývají pohodlnější než baleríny. Nožku máte vyvýšenou a přesto stabilní. Ono mít nohu úplně naplocho taky není nejlepší varianta. Podpatky i balerínky jsou noční můrou ortopedů.
Pokud máte problémy s bolestmi bříšek na chodidle, vybírejte boty podle měkkosti stélky. Prodávají se různé gelové vložky, tak můžete vyzkoušet ještě ty. Ale z vlastní zkušenosti mohu říct, že to bylo s gelovými vložkami ještě horší.








Stoklasa
346.59,- Kč
 
Tahle taška ve mne evokuje začínající léto.
Procházky úzkými uličkami přímořských letovisek. Zkuste se někdy chovat ve svém městě jako turista a objevovat skrytá zákoutí a malé kavárničky a krámky se zbytečnostmi. Dopřejte své mysli dovolenou.











Stoklasa
93.17,- Kč
Malý, ale roztomilý detail. Mnou vybrané šaty vybízejí k umístění pásku pod prsa. Zvolíte-li umístění do pasu, sáhněte raději po širším a černém pásku. Efekt zeštíhlení tím znásobíte.









http://www.fler.cz/ prodejce Loulu 111,- Kč



Perfektně doplní kulatý výstřih. Mají nastavitelnou délku. Na krajkované šňůrce můžete udělat třeba mašličku a umístit jí do středu dekoltu, nebo mírně na stranu. Protože, jak mi vtloukalo hned několik učitelů, lehká asymetrie oku lahodí. Můžete si je omotat kolem zápěstí a nosit jako náramek, nebo je smotat dohromady s jinými korálky.











Essence
128 let's get lost ( kolem 39,- Kč)
























Nabídka pro Jižanku:


Bonprix 549,- Kč

Jakou jinou základní barvu jsem asi měla zvolit pro Jižanku než černou. Tohle je trošku romantičtější varianta.
Jižanky pozor, právě teď obchody praskají ve švech pod náporem gepardích vzorů. Vezměte je ztečí. I když nebudou aktuálně v kurzu, tak vám se mohou zabydlet i ve stálém šatníku. Většinou najdete se zvířecím vzorem hlavně letní oblečení, ale teď si můžete pořídit třeba gepardí džíny, nebo mikinu. Máte-li zájem, zaútočte např. na GATE, kde byly tyto kusy viděny na vlastní oči :)








http://www.e-puncochace.cz 150,- Kč

Sice něžný vzor, zato divoká barva. I když bude chtít působit oduševněle, křehce a romanticky, neuchylujte se k bledým barvám. I ve své barevné škále může být něžná.














Bonprix 329,- Kč

Mašle k mašli sedá, rovný rovného si hledá.
Dokonale doplněno. Určitě najdete i spousty lodiček s mašlemi, koukněte se po nich například v Deichmannu.














Stoklasa
186.34,- Kč


Na nákup, na pláž, na rande, na všechno. Prostě krajkovaná taška. Pokud hot pink zrovna nemilujete, kombinujte s královskou modří, nebo zvolte jakoukoliv barvu zvýrazňovače. Nebo klidně černobílou klasiku. Vy si můžete dovolit skutečně čistě zářivě bílou.











http://www.fler.cz/ prodejce Venus Art 149,-Kč

Hrajeme dál na něžnou notu.













Essence
144 black is back ( okolo 39,- Kč )
I černé nehty můžou být romantické ozdobte jeden, dva nehty kamínkem, nebo přidejte nálepku třeba ve tvaru mašličky. Všeho s mírou! Pokud nemáte ráda nehty jako od kolotočů. Na druhou stranu, pokud je to váš styl, cítíte se v tom dobře, nebo nosíte na každém nehtu něco jiného třeba pro pobavení. Budiž. Ať vám kdokoliv poradí cokoliv, chodit v tom musíte vy.







Jak se tak dívám, tak je moc dobře, že netočím videa. S tím jak se dovedu vykecávat psanou formou by video mělo minimálně dvě hodiny :)
Mějte se hezky, dýchejte zhluboka zkuste se alespoň jednou za den na někoho cizího usmát :D

P.S.: Omlouvám se všem, kdož na rozdíl ode mne umí česky. Právě jsem po sobě provedla kontrolu a našla jsem hrůzu nahánějící chyby. Vidět to moje češtinářka, asi bych přišla o maturitní vysvědčení. Kontrolu jsem prováděla jenom já. Předpokládám, že jsem spousty donebevolajících chyb přehlédla. Ještě jednou se omlouvám a pevně věřím, že jsem vám nezpůsobila psychickou újmu.








Žádné komentáře:

Okomentovat