neděle 9. února 2014

Plesová sezóna


Plesáš, plesám, plesáme


A je tu, zase plesová sezona. Znechuceně se otáčíte na své jediné plesové šaty. Už se vám ani nelíbí a ani vám nesedí. Přesně si vybavujete, jak jste si loni říkala, potom co jste si připadala na obyčejném maturitním plese dcery své sestry jako chudá příbuzná, tyhle už nikdy! Koupím si nové! Rok se s rokem sešel a vy už zase zíráte na ty samé šaty a snažíte se sama sebe přesvědčit, že ještě nejsou tak špatné. Tak dost!
Pravidlo číslo jedna: Nebojte se barev!
Věřte mi, že černá přesto, že zeštíhluje, většině žen nad 35 nesluší. Co na tom, že nebudete mít tak velký zadek, když budete v obličeji o deset let starší s nezdravou barvou a povadlými tvářemi. Když už to musí být, vezměte si alespoň něco barevného na krk.
Pravidlo číslo dva: Zapomeňte na korzety!
Ztratíte přirozenou siluetu těla. Nedoporučuji obzvláště majitelkám bujného poprsí, pokud ovšem netoužíte vypadat jako jitrnice, nebo Dolly Buster. A navíc, korzetové šaty jsou nuda, neposkytují možnost zvolit nějaké zajímavější prádlo. A to je věčná škoda.
Pravidlo číslo tři: Na prádle záleží!
Jakmile váš partner zjistí, že pod šaty máte například podvazky, tak bude jako vyměněný. I kdyby jste vlastnily exemplář "mě je to fuk, nejlepší jsi nahá ", tak vám už pouhé vědomí toho, co máte pod sukní zatraceně zvedne sebevědomí. Navíc můžete využít nepřeberné množství stahovacích a podpůrných kousků. Úplně vidím váš znechucený výraz, ale pozor dámy, nepředstavujte si prosím béžové bombarďáky ze škrábavého materiálu. Divily byste se nad paletou barev, jemností materiálů a množstvím kraječek v tomto odvětví. Už nemusíme být Bridget Jonesová a můžeme se před muže postavit v sexy stahovacím kompletu :)
Pravidlo číslo čtyři: Pozor na střih!
Nikdy nesmíte mít nic zaříznuté, jen položené na kůži. Na místě, které je na vás nejméně lichotivé nesmí být nic nápadného. Žádné okraje, řasení, překlady, nabírání, gradace vzoru, prostě nic, co by poutalo k onu místečku pozornost. Naopak, pokud máte krásné nohy, zvolte krátkou sukni, nebo sukňový kompromis, který je ještě stále v kurzu, sukně vzadu dlouhá a vepředu krátká. Máte pěkný krk a dekolt, zvolte výrazný výstřih. Úzký pas? Nebojte se využít pásek i přes večerní šaty. Štíhlé paže zdůrazní vysoké rukavice. Hlavně toho nekombinujte moc. Už jste určitě mockrát slyšely, že méně je někdy více. Slyšely jste to mockrát, protože je to pravda :)
Pravidlo číslo pět: Myslete na boty!
A tady načínáme veliké téma páskových střevíčků. Jsou krásné, ale bonton nám káže, chodit do nich naboso! A to je skutečná esence tortury! Můj názor zní, na nějaký ten maturiťák si do nich klidně vezměte silonky. Bonton nebonton, nohy máte jenom jedny. Na lepší plesy raději zvolte pevné obutí, lodičky, nebo pevnou patu a špičku. Na tanec je to koneckonců lepší. Bolí to méně, když vám někdo dupne na nohu :) A na plese v opeře se stejně nesluší vystavovat holé, i když opečovávané, prstíky na nohou.
A teď pár obrázků. Aby jste si nemyslely, ze vás v tom nechám úplně plavat ;)


široké boky
 Pokud jste majitelka širších boků (postava často nazývaná hruška), doporučuji nosit tmavší kalhoty a sukně, než horní díl. A vůbec jakýmkoliv způsobem upozornit na horní polovinu těla. Dále je dobrý v oblasti ramen jakýkoliv vodorovný prvek, který vyváží rozdíl mezi úzkými rameny a širokými boky.





















širší oblast břicha
Nezoufejte, nejste-li majitelkou vosího pasu. Máte pravděpodobně postavu nazývanou jablíčko a ta má velikou výhodu, dlouhé a pěkně tvarované nohy. Upnuté vršky vám siluetu nevykouzlý, sáhněte po kouscích přestřižených pod prsy, nebo peplu (to je takový ten bryndáček v pase:)). Nestyďte se ukázat své krásné nohy.



























                                                                                                                      

chlapecká postava
Máte chlapeckou postavu? Tak to vám určitě všechny ženy v okolí závidí. Ale vy by jste přeci jen nějaké to zaoblení v podobě plnějšího hrudníku a boků, nebo zúženého pasu uvítala :) Zvolte široký výstřih v kombinaci s nabranou sukní. Rozšíří jak boky, tak ramena. Zároveň můžete zvolit řasení, nebo nabírání v dekoltu, tahle malá finta vám zvětší vnady. Pas vytvoříte tmavým širším páskem, nebo například šikmým zavinutím. Každá šikmá linie tvoří siluetu.



















přesýpací hodiny
Tohle je skutečný ideál! I když se nás módní časopisy a filmová plátna snaží přesvědčit o něčem jiném. Není nic snazšího, než se pěkně obléknout, vlastníte-li tento typ postavy. Doporučuji hlavně jednoduché linie, protože tu vaši přirozenou není potřeba nijak korigovat.


















Hlavně pamatujte, nic není dogma! Jestli se v něčem cítíte dobře, tak v tom budete určitě vypadat lépe, než v něčem, co vám poradí tisíc stylistů, ale vám se nelíbí. Smiřte se s tím, že nějakou část svého těla je zapotřebí si oblíbit. Nezahalujte se celá. Vyberte si to s čím jste nejspokojenější a uzpůsobte tomu svůj šatník. 


Smím prosit :)
 

Žádné komentáře:

Okomentovat